تحولات منطقه

امیر سرتیپ آشتیانی اظهار داشت: در حوزه پهپادی به دنبال عملیات ترکیبی هستیم که یک کار بسیار بزرگ در حال انجام است.

 در حوزه پهپادی به دنبال عملیات ترکیبی هستیم/ پرتاب چند ماهواره جدید تا پایان سال
زمان مطالعه: ۱۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، امیر سرتیپ محمدرضا آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با حضور در برنامه صف اول که به مناسبت روز صنعت دفاعی از شبکه خبر سیما پخش شد، اظهارداشت: موفقیت‌های صنعت دفاعی و توفیق‌ها به دست آمده مرهون تلاش‌ها و زحمات و همت بالا و تلاش جهادی همکارانم در وزارت دفاع است. البته همه این‌ها برگرفته از لطف خداوند متعال و رهنمودهای مقام معظم رهبری و حمایت‌های ستاد کل و دولت مردمی است.

امیر سرتیپ آشتیانی بیان داشت: دشمنان از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی انواع توطئه‌ ها و تهدیدات مختلف علیه انقلاب اسلامی را آغاز کردند و به لطف خدا و همت مردم عزیزمان و پایداری و مقاومت و ایثار آن‌ها نتوانستند موفق شوند. اما همچنان به این تلاش مذبوحانه ادامه می‌دهند.

وی ادامه داد: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و وزارت دفاع در آن چرخه‌ای که ترسیم شده است هم پوشانی داشته و طوری تدارک دیده اند تا کشور در حوزه دفاعی از اقتدار مناسبی برخوردار باشد و بتواند ازخود دفاع کند و برای کشور فرصت سازی کند. وزارت دفاع با ساماندهی که انجام داده امروز قادر است تا غالب نیازمندی های نیروهای مسلح در حوزه های مختلف را تامین کند.

امیر سرتیپ آشتیبانی با اشاره به تحولات وزارت دفاع تصریح کرد: وزارت دفاع برای این که متناسب با تهدیداتی که متوجه آن است حرکت کند قطعاً نیاز به یک تجدید ساختاری داشت که آن را ساماندهی کرده ایم و در حوزه‌های مختلف قرارگاه‌هایی را ایجاد کرده‌ایم.

وی افزود: هدف از تأسیس این قرارگاه‌ها این است که بتوانیم بر روی اهداف وزارت دفاع متمرکز شویم، قرارگاه‌های اقتصادی، نفت و مسکن و همچنین ایجاد ۷ شورای راهبردی برای هم‌افزایی در فعالیت‌های وزارت دفاع از جمله مهم‌ترین اقدامات است.

وزیر دفاع تصریح کرد: ما با توجه به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و اسناد بالادستی در حوزه صنعتی یک ساماندهی ایجاد کرده‌ایم. ما در حوزه های مختلف از جمله حوزه‌های موشکی و پهپادی و صنایع مختلف مانند صنایع هوایی و دریایی که وزارت دفاع در آن‌ها مسئولیت دارد، برنامه‌ریزی‌هایی انجام داده‌ایم.

وی با اشاره به دستاوردهای این وزارتخانه در حوزه دفاعی تصریح کرد: ما در حوزه موشکی، موشک‌های کروز و بالستیک را تولید کرده‌ایم که چه در کیفیت و چه در کمیت آن‌ها، کارهای بسیار بزرگی انجام شده است. همچنین در حوزه پهپادی در تولید پهپادهای رزمی و شناسایی و افزایش قابلیت‌ها و پایدارسازی این قابلیت‌ها اقدامات بسیار خوبی انجام‌داده‌ایم تا این قابلیت‌ها قدرت پاسخگویی داشته باشند.

امیر آشتیانی افزود: ما در حوزه پهپادی به دنبال عملیات ترکیبی هستیم که یک کار بسیار بزرگ در حال انجام است.

وی بیان داشت: برای ساماندهی حرکت مذکور در حوزه صنعتی یک کار ترکیبی در مجموعه نیروهای مسلح صورت می گیرد. روش کار نیز به این صورت است که تهدیدات رصد شده و توانایی های دشمن شناسایی می‌شوند که این کار جزو وظایف ستادهای بالاتر است. سپس این اطلاعات وارد مجموعه وزارت دفاع می شود که مسئولیت تسلیح نیروهای مسلح را برعهده دارد.

وزیر دفاع ادامه داد: پس از گردآوری اطلاعات مذکور توسط اطلاعات و عملیات نیروهای مسلح، نیازمندی هایی تعریف می شود که در حوزه های آمادی و صنعت ساماندهی شده و به یک الگوی سلاح و تجهیزات تبدیل می شود. این الگو به وزارت دفاع منتقل و سپس نقشه راه آن تدوین می شود. پس از این مرحله الگو و نقشه راه مرتبط برای ساخت، تولید و تحقیقات به سوی صنایع مرتبط با آن‌ها می‌رود.

وی با بیان اینکه امروز دشمن در حوزه پدافند هوایی به صورت خاص به عملیات ریزپرنده‌ها موشک‌های کروز توجه دارد، خاطرنشان کرد: متناسب با این موارد، کارهایی در سطح وزارت دفاع در حوزه راداری و موشک‌های پدافند هوایی به گونه ای ساماندهی شده است که بتوانیم پاسخگوی تهدیدات دشمن در این حوزه ها باشیم. در حوزه پهپادها و جنگنده ها که ارتفاع متوسط محسوب می‌شوند، همین کار را ساماندهی کرده ایم. در این راستا، رادارها و موشک‌های متناسب با این سطح فراهم شده است. همچنین در حوزه بردبلند نیز موشک های بالستیک تدارک دیده شده است.

امیر سرتیپ آشتیانی اظهار داشت: در حوزه فرماندهی و کنترل نیز کارهای بزرگی انجام شده که می‌توان این‌ها را تلفیق و اجرایی کرد. این موارد در عملیات نیروها و رزمایش‌ها اجرایی و آزمایش شده و به‌کارگیری و استفاده می شود.

وی با اشاره به دستاوردهای وزارت دفاع در سایر حوزه ها خاطرنشان کرد: در بخش دریایی در حوزه های سطحی، زیرسطحی و مین‌های رونده کارهای بزرگ را دنبال کرده ایم. در حوزه صنعت الکترونیک نیز کارهای بزرگی انجام شده، صنعت الکترونیکی ما از توانایی بسیار بالایی برخوردار است به نحوی که توان ما در منطقه بی‌نظیر است. البته این موضوع در سطح جهانی هم صادق بوده و به جایگاهی رسیده ایم که می توانیم در بخش های مختلف این حوزه از جمله اپتیک و تولید قطعات و تجهیزات الکترونیک نیز به رقابت بپردازیم. در حوزه فضایی نیز کارهای مختلف و خوبی انجام شده است که درباره آن‌ها صحبت خواهم کرد. در واقع فعالیت های خودمان را به گونه ای ساماندهی کردیم که پاسخگوی تهدیدات باشد.

وزیر دفاع گفت: باید فاصله ایده تا محصول را کاهش دهیم که وزارت دفاع در این حوزه به خوبی حرکت کرده است. اما آنچه به طور مشخص در حال کار بر روی آن هستیم این است که بتوانیم غافلگیری راهبردی ایجاد کنیم که بسیار اهمیت دارد؛ یعنی به دنبال اولویت‌هایی برویم که می توانیم از طریق آن دشمن را غافلگیر کرده و در صحنه نبرد و تاثیرگذار و تعیین‌کننده صحنه نبرد باشد.

وی افزود: در این راستا، چشم انداز وزارت دفاع را در جایی دیده ایم که بتوانیم در حوزه پروژه‌های بزرگ یا ابر پروژه ها را فعالیت کنیم که می توانند در هر نبردی نقش آفرین باشند.

امیر آشتیانی افزود: دشمن چون به این موضوع واقف بوده و از سطح علمی، تجهیزاتی و فنی وزارت دفاع آگاه است، از انجام هرگونه کاری مأیوس است. بنابراین، وزارت دفاع در این مسیر حرکت می کند و یقین دارم در سال‌های آینده می توانیم به تجهیزات و تسلیحاتی دسترسی پیدا کنیم که باعث اطمینان خاطر کشور شویم، به گونه ای که هیچ‌کس واقعاً نه می تواند ما را تهدید کرده و نه آن را عملی کند.

وزیر دفاع در پاسخ به سوالی درباره دیپلماسی دفاعی اظهار داشت: یکی از وظایف مهم وزارت دفاع حوزه دیپلماسی دفاعی است. چراکه زمینه‌ساز برای تمامی حوزه هاست. ارتباط ما با سایر کشورها نقش موثری در سایر حوزه ها و ماموریت های وزارت دفاع داشته باشد، ما ضمن ملاقات با مسئولین کشورها اعم از رئیس جمهور و وزرای مختلف و تیم‌ها و گروه‌هایی که به ایران سفر می‌کنند که درخواست مذاکره دارند، با مسئولین دفاعی کشورها ملاقات‌ها و مذاکراتی داریم. در این دیدارها و ملاقات‌ها ضمن اینکه تلاش می‌کنیم مواضع خودمان که مقتدرانه است را به آن ها نشان دهیم در بسیاری از زمینه‌ها سعی کنیم آن ها را به سمتی هدایت کنیم که هم شرایط بین‌المللی را درک کنند و هم ایران را به عنوان یک بازیگر مهم در منطقه و جهان به حساب بیاورند.

وی ادامه داد: بنابراین هدفمان از دیپلماسی دفاعی در بخش‌های مختلفی تدوین می‌شود. به هر حال، ما در بخش هایی با گلوگاه‌هایی مواجه می شویم که لازم است در این ارتباطات آن گلوگاه ها را برطرف کنیم. می‌توانیم بسیاری از نیازمندی های کشورها را در حوزه‌های مختلف تامین کنیم.

امیر سرتیپ آشتیانی گفت: تلاش می کنیم به گونه‌ای عمل کنیم که همه احساس کنند ما در مسیر صلح و ثبات منطقه ای حرکت می کنیم و احساس نگرانی نداشته باشند. همه پیشرفت ها و امکاناتی که ما داریم و دشمن نیز به آن واقف است باعث شده دیگران هم نسبت به آن مطلع شده و حضور پیداکرده و درخواست داشته باشند. ما سعی می کنیم همان طور که باید جبهه مقاومت در برابر استکبار تقویت شود، به کشورهایی که در این راستا حرکت می کنند را تقویت کنیم.

امیر سرتیپ آشتیانی با اشاره به فعالیت های وزارت دفاع در حوزه صادرات محصولات و تجهیزات دفاعی تصریح کرد: وزارت دفاع یک حرکت جهشی را در دستور کار دارد و همین الان در حوزه صادرات یک جهش بسیار قابل توجه‌ای داشته است. اکنون در حوزه صادرات ۱۵۷ درصد در سه ماهه اخیر پیشرفت داشتیم، این حرکت جهشی وزارت دفاع تداوم خواهد یافت. قطعاً دلیل نگرانی دشمنان ما همین است و همگان مشاهده کردند که به طور مثال در حوزه پهپادی خودشان اعتراف می‌کنند که جمهوری اسلامی پیشرفت شگرفی داشته است و با خواست خدا این رشد ما در همه عرصه‌ها به صورت جهشی است.

وی افزود: وزارت دفاع در راستای سیاست‌های مقتدرانه نظام مقدس جمهوری اسلامی با توکل بر خدا و توسل به ائمه اطهار و تدابیر حکیمانه رهبر معظم انقلاب و حمایت‌های بی شائبه رئیس جمهور، توانسته در طراحی و ساخت انواع تجهیزات و تسلیحات مورد نیاز نیروهای مسلح در حوزه‌های هوایی، دریایی، زمینی، موشک‌های بالستیک و کروز، پهپادهای شناسایی و تهاجمی، شناورهای سطحی و زیر سطحی، تجهیزات سایبری، پدافند هوشمند، حوزه‌های شناختی، زیستی و جنگ الکترونیک و ساخت انواع مهمات هوشمند و نقطه زن با مدیریت جهادی و بهره گیری از جوانان غیور و شایسته پا در رکاب، شرکت‌های دانش بنیان و دانشگاه‌های کشور با تکیه بر دانش کاملاً بومی به تولید و تأمین نیازمندی‌های کشور اقدام کند.


وزیر دفاع با اشاره به اقدامات این نهاد در یک سال اخیر بیان داشت: تولید و تأمین تسلیحات، تجهیزات و محصولات دفاعی برای نیروهای مسلح به میزان ۱۲۵ درصد برنامه مصوب سالانه به این معنا که ما ۲۵ درصد بیشتر از برنامه مصوب تولید داشتیم و اقداماتی را در این راستا انجام دادیم.

وی ادامه داد: رشد ۲۰ درصدی صادرات محصولات و خدمات به کشورهای هدف، رشد ۱۵ درصدی برنامه تحقیقات و توسعه فناوری‌های صنعت دفاعی، اتمام بومی سازی ۴۱۹ قلم از اقلام کلیدی مواد، قطعات و تجهیزات از زمان استقرار دولت سیزدهم جزو مهم ترین دستاوردهای وزارت دفاع در یک سال اخیر است.

امیر سرتیپ آشتیانی با اشاره به سایر دستاوردهای وزارت دفاع خاطرنشان کرد: افزایش تولید موشک‌های بالستیک سوخت مایع و جامد، افزایش تولید موشک‌های پدافندی، افزایش ۷۰ درصدی تولید شناورهای تندرو، افزایش صددرصدی تولید انواع تسلیحات دریایی اعم از انواع اژدر، موشک، سامانه‌های موشکی ساحلی، مین رونده و تجهیزات جانبی، ارتقا قابلیت و اشراف اطلاعات الکترونیک، بهره برداری از هواپیمای ترابری سبک سیمرغ برای اولین بار در کشور، همکاری با حدود ٣ هزار و ۵٠٠ شرکت در بخش خصوصی با حجم همکاری حدود ۳۱ هزار میلیارد تومان که از میان این شرکت‌ها ۷۷۵ شرکت دانش بنیان هستند و حجم همکاری با آن‌ها ۱۲ هزار میلیارد تومان است.

وزیر دفاع با اشاره به تشکیل قرارگاه اقتصادی در این وزارتخانه تصریح کرد: تشکیل این قرارگاه با هدف صیانت از دارایی‌های مولد و افزایش بهره‌وری، ساماندهی مرکز دفاع سایبری وزارتخانه با هدف تقویت بنیه دفاع سایبری و ارتقای خدمات به بخش‌های دیگر از تحولات وزارت دفاع در سال نخست دولت سیزدهم است.

امیر سرتیپ آشتیانی با اشاره به توانمندی‌های کشور در حوزه فضایی اظهار داشت: دشمنان تلاش کردند محدودیت‌های خاصی برای ما در این حوزه ایجاد کنند و دسترسی ما به دانش و فناوری این حوزه را غیرممکن کنند، اما با تلاش دانشمندان کشور ما در حوزه فضایی کارهای بسیار بزرگی انجام داده‌ایم که این دستاوردها در حوزه‌های تولید پرتابگر ها و ماهواره بسیار قابل توجه است.

وی افزود: سازمان هوافضای وزارت دفاع نیز در حوزه پرتابگرها از مدت‌ها قبل کارهای بسیار بزرگی انجام داده است. ما به همه این دستاوردها با وجود تحریم‌ها و موانع بسیاری که دشمنان ایجاد کرده‌اند دست پیداکردیم و می‌توانیم ماهواره‌ها را در مدار لئو قرار دهیم و از مزایای آن در حوزه‌های مختلف بهره مند شویم.

وزیر دفاع با بیان اینکه باید به نکته مهمی در حوزه دفاعی توجه کرد، تاکید کرد: دشمنان ما دارای آزمایشگاه‌های مختلفی هستند که بتواند بعضی از این آزمون‌ها را در روی زمین و برخی را در فضا انجام دهند، اما ما به دلیل نداشتن برخی از امکانات برخی از پرتاب‌هایمان آزمایشی و برای سنجش این موتورها و دستاورد هاست.

وی با اشاره به برنامه‌های وزارت دفاع برای پرتاب ماهواره تا پایان سال جاری بیان داشت: در حال آماده سازی ماهواره‌برهای دیگری هستیم که ان‌شاءالله تا پایان سال پرتاب‌های دیگری انجام داده تا بتوانیم به مدار ژئو دست پیدا کنیم.

وزیر دفاع درباره انتقال دانش و توانمندی های این وزارتخانه به سایر صنایع تصریح کرد: وزارت دفاع پیشروی صنعت در کشور است و قطعاً به دنبال انتقال این دانش به سایر صنایع است. در این راستا، با ٣ هزار و ۵٠٠ شرکت همکاری دارد که یک ششم این شرکت‌ها دانش بنیان هستند و کارهای بزرگی در حوزه تجهیزات پزشکی، راه، راه آهن، تولید برق، کشاورزی، امنیت غذایی، نفت و دریا نوردی انجام داده که اقدامات قابل توجهی است.

وی افزود: تلاش می‌کنیم تا بتوانیم نیازمندی‌های کشور را تامین کنیم. این اقدام می‌تواند به کشور در حوزه‌های مختلف کمک کند، به همین دلیل نمایشگاهی در وزارت دفاع برگزار و بیش از هزار محصول در آن ارائه شد.

امیر سرتیپ آشتیانی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به فعالیت های وزارت دفاع در عرصه مردم یاری خاطر نشان کرد: وزارت خود دفاع خود را در حوزه‌های مختلف مسئول می‌داند و در بلایا و حوادث و مسائل مختلف تمام توانش را برای کمک به مردم پای کار می‌آورد. از جمله این کارها می‌توان به ساخت و تولید واکسن فخرا اشاره کرد که نتیجه زحمات شهید دکتر فخری زاده است و البته کارخانه بزرگی را در این حوزه ایجاد کرد که می‌تواند در آینده نیز در حوزه تهدیدات زیستی از این کارخانه بسیار بزرگ استفاده کرد.

وی با بیان اینکه وزارت دفاع در عرصه دیگر نیز اقدامات بسیار گسترده انجام داده است، تاکید کرد: این حضور در مقوله سیل و بلایای طبیعی و کمک به مردم با قدرت ادامه دارد. چراکه ما خود را در قبال مردم مسئول می‌دانیم و باور داریم که باید به مردم کمک کنیم.

وزیر دفاع در بخش پایانی سخنانش با اشاره به دستاوردهای وزارت دفاع در حوزه پدافند هوایی و مقابله با تهدیدات هواییخاطرنشان کرد: وزارت دفاع در حوزه‌های مختلف پدافندی در حوزه فرماندهی و کنترل و بحث عملیاتی محصولات بسیار خوبی داشته و توانست نیاز عرصه پدافند هوایی کشور را تامین کند و کارهای بزرگی در این زمینه‌ها انجام داده که این محصولات نهایی شده و در خدمت پدافند هوایی کشور است.

وی افزود: وزارت دفاع در حوزه پدافند هوایی که خط مقدم دفاع از کشور است به جایی رسیده که اگر کاری علیه کشور ما صورت بگیرد، قطعاً با مقابله نیروهای ما روبرو خواهد شد و این اطمینان را به نیروهای مسلح ما می‌دهد که می‌توانند با قاطعیت به این تهدیدات پاسخ دهند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.